Αρχική > Κουλτούρα και Τέχνες > Το Μουσείο ως χώρος της ιστορίας της τέχνης
NEWSLETTER

Εγγραφή

Με αγορές άνω των 50€, δωρεάν έξοδα αποστολής
Το Μουσείο ως χώρος της ιστορίας της τέχνης

Το Μουσείο ως χώρος της ιστορίας της τέχνης

Σειρά:Ιστορία και θεωρία της τέχνης 3 Δεύτερη έκδοση. ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔΟΞΟ 32999105

Συγγραφέας: Κανιάρη Ασημίνα

Το φαινόμενο των περιοδικών εκθέσεων επηρέασε και διαμόρφωσε καταλυτικά την ιστορική εξέλιξη του θεσμού του μουσείου αλλά και την ίδια την ιστοριογραφία της τέχνης υποστήριξε πρώτος ο Francis Haskell στο βιβλίο του Το Εφήμερο Μουσείο/ The Ephemeral Museum: Old Master paintings and the rise of the art exhibition, Yale. Στο βιβλίο αυτό εξετάζω την τύχη αυτής της παραδοχής στην περίοδο από τον 19ο αιώνα έως τον 21ο αιώνα με άξονα την Ιστορία της Μοντέρνας και της Σύγχρονης Τέχνης.

Στο εξώφυλλο, το έργο του Ζάφου Ξαγοράρη «Περιορισμένες Αλλοιώσεις Νομικών Κειμένων – Αναστολή Πρωτοκόλλων Καταστροφής», εγκατάσταση, “Art Identity”, National Museum, Wroclaw, 2009, με την ευγενή παραχώρηση του εικαστικού. 

 

Η Ασημίνα Κανιάρη είναι λέκτορας Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ και διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης όπου υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή με αντικείμενο τις σχέσεις τέχνης και επιστήμης κατά τον 19ο αιώνα και επιβλέποντα καθηγητή τον Martin Kemp.  Από το 2006 έως το 2010 διετέλεσε Ακαδημαϊκή Επισκέπτρια στο Τμήμα Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και το 2009 Scaliger Fellow στο Πανεπιστήμιο του Leiden. Εκλέχθηκε σε θέση λέκτορα Ιστορίας της Τέχνης στην ΑΣΚΤ  το 2009 όπου διδάσκει Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ με έμφαση στους Νεότερους χρόνους και στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών (ΜΕΤ) με έμφαση στη Μοντέρνα και τη Σύγχρονη Τέχνη.

Έχει συνεπιμεληθεί τον συλλογικό τόμο προς τιμήν του Martin Kemp Αcts oSeeingArtistsScientists and the History of theVisual από τις εκδόσεις Zidane (London, 2009) και τη δίγλωσση έκδοση (Ελληνικά-Αγγλικά)  της διάλεξης του Martin Kemp στη Βασιλική Εταιρία Επιστημών της Σουηδίας (2010) για την ιδεολογία της προόδου στην ιστοριογραφία της τέχνηςαπό τις εκδόσεις Γαβριηλίδη Συνέχεια, Αλλαγή και Πρόοδος. Το Παράδειγμα των Τεχνών (Aθήνα, 2014). Είναι συγγραφέας δύο μονογραφιών Το Μουσείο ως χώρος της Ιστορίας της Τέχνης (Αθήνα, 2013/2015) και Το φαινόμενο του Μουσείου και το γεγονός της Τέχνης  (Αθήνα, 2015) από τις εκδόσεις Γρηγόρη, Σειρά Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης με αντικείμενο τις σχέσεις τέχνης και θεσμών στην Ευρωπαϊκή ιστορία  της τέχνης από τον 18ο αιώνα έως σήμερα.

Τα ενδιαφέροντά της εστιάζονται στις σχέσεις τέχνης και επιστήμης στη μακρά διάρκεια, στην καλλιτεχνική θεωρία και στις σχέσεις τέχνης και θεσμών στην Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης από τον 18ο αιώνα έως σήμερα καθώς και σε ιστοριογραφικά ζητήματα της Ιστορίας της Τέχνης με έμφαση στις έννοιες προοπτική, ύφος και μορφή.

Για τα περιεχόμενα πατήστε εδώ

 
Συνέχεια Περιγραφής...

Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο
Τιμή: 16,00 €
  • ISBN: 978-960-333-789-8
  • Σελίδες: 214
  • Σχήμα: 17*24
Σχετικά βιβλία
Copyright © 2013, Εκδόσεις Γρηγόρη, All rights reserved.