Αρχική > Λογοτεχνία > Μελέτες για τη λογοτεχνία >
NEWSLETTER

Εγγραφή

Με αγορές άνω των 50€, δωρεάν έξοδα αποστολής

Μελετήματα για την παιδική και νεανική λογοτεχνία

Συγγραφέας: ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Στο ανά χείρας βιβλίο, που περιλαμβάνει δώδεκα πραγματείες δημοσιευμένες σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους, μελετώνται και αναλύονται σε βάθος θεμελιώδη ζητήματα, που αφορούν τη θεωρία και τη διδασκαλία της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας.

 

            Ο συγγραφέας ελπίζει ότι τα κείμενα αυτά, απόρροια πολύχρονης ερευνητικής και διδακτικής εμπειρίας, προσφέρουν ουσιώδεις πληροφορίες και απόψεις για το παιδικο-νεανικό βιβλίο, η παρουσία του οποίου αποτελεί πλέον και στη χώρα μας μιαν αδιαμφισβήτητα ακμαία πραγματικότητα.

 

 

 

 

            Ο Ηρακλής Εμμ. Καλέργης, είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου και διετέλεσε Κοσμήτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών κατά την τριετία 1999-2002. Στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής αυτής δίδαξε τα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής και της Παιδικής Λογοτεχνίας. Με προπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακές στα Ινστιτούτα Κλασικής και Βυζαντινής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, έχει δημοσιεύσει πολλά μελετήματα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και μονογραφίες για θέματα της αρχαιοελληνικής και της μετέπειτα γραμματείας μας. Για την ερευνητική και διδακτική προσφορά του τιμήθηκε το 2003 από το Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Εξάλλου, για την συμβολή του στη μελέτη και προώθηση της Παιδικής Λογοτεχνίας στον ελλαδικό χώρο, ο κύκλος του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου, τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ), του απένειμε το «Βραβείο Πηνελόπης Δέλτα» για το έτος 2006. Είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικών Επιτευγμάτων, μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου, της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και διαφόρων άλλων πολιτιστικών συλλόγων και εταιρειών.

 

Για τα περιεχόμενα του βιβλίου πατήστε εδώ

 

Συνέχεια Περιγραφής...

Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο
Τιμή: 15,28 €
  • ISBN: 978-960-333-574-0
  • Σελίδες: 238
  • Σχήμα: 14Χ21
Σχετικά βιβλία
Copyright © 2013, Εκδόσεις Γρηγόρη, All rights reserved.